De Rechtvaardige Rechters
Nooit
Niet aangemeld [Aanmelden - Registreren]

Printbare Versie | Zend naar een Vriend
Inschrijven | Toevoegen aan Favorieten
Auteur: Onderwerp: theorie Vilain -Aanbod aan de regering
Vilain

Gepost op 23-4-2002 om 14:22 Edit Post Reply With Quote
theorie Vilain -Aanbod aan de regering

Zie Dossier L.G. Mortier-Kerckhaert, blz. 467-469 en blz.165
Het aanbod tot restitutie van de R.R. werd aan de regering gedaan in juli 1967 . Mr. Mortier werd door de minister hierover ingelicht op 26.9.67 - dat is twee maanden nadat het aanbod werd gedaan en 17 dagen na de plotse dood van José Goedertier te Wetteren op 9.9.1967 .
Mr. Mortier distantieert zich van dit aanbod (van elke onwettige activiteit ?) en stampt hiermee duchtig tegen de schenen van Staatsminister The Lefèvre, die bemiddelt bij de regering :"voor een sympathieke Bruggeling, staatsambtenaar en inspecteur van de apotheken..."
Welke onwettige activiteit zou hier eigenlijk hebben plaatsgevonden ? Het is juist dat Mr. Mortier nooit een premie beloofde, maar die premie was er - ter beschikking gesteld door Mevr. Van Buren -. De gevraagde premie van 500.000 fr moest maar ter beschikking worden gesteld indien de èchte RR boven water kwamen, zoniet, moest er niets worden betaald .
Mr. Lefèvre geeft na lang aandringen een onderhoud aan Mr. Mortier, maar weigert de identiteit van zijn tussenpersoon op te geven en na een tijd laat hij zelfs weten dat de hele zaak mag worden vergeten, vermits het bisdom de zaak onder controle leek te hebben en hem werd gezegd dat de RR. terug waren in 1942 .
Mr. Mortier dringt aan en krijgt van Mr. Lefèvre eindelijk de initialen door van de Bruggeling - op 10.10.1968 . DAT IS PRECIES 2 DAGEN NA DE DOOD VAN J.M.Duchâteau, te Brugge overleden op 8.10.1968 .
In december vindt Mr. Mortier eindelijk de volledige identiteit van de Bruggeling en heeft met hem een onderhoud, maar dan is er reeds meer dan een jaar verstreken na het aanbod en de persoon, die de gegevens over de R.R. kon bevestigen reeds overleden .
De Bruggeling vraagt dan 1 miljoen ipv de oorspronkelijke 500.000 fr en het gerecht besluit dan maar dat de man een oplichter is ...
Een staatsambtenaar, inspecteur van de apotheken, die de staat zou willen oplichten door bemiddeling van een staatsminister .... kom nou ?
Duchâteau was de persoon die in 1927 door de steun van Arsène en de mannen van Het Werkmanshuis burgemeester werd en door hun hulp dit ook ,doorheen de trubbels in 1933 vooral . Hij was een groot burgemeester en ik blijf hem dankbaar zolang ik leef, omdat hij o.a. zijn leven heeft gewaagd voor de Wetteraars op het eind van de oorlog ..
Hij was gehuwd met de kleindochter van Nestor Buysse en was zaakvoerder van de Molens, commissaris van de Bankunie te Gent en commissaris van de Alliance Hypothycaire de Belgique .Ex-officier.
Na het opheffen van de Molens Buysse werd hij zaakvoerder van de NV SANDERS FARMACEUTICA !!!
En nu : op basis van wat Theo Lefèvre vertelde op een receptie bij de Israelische ambassadeur, gaat Mr. Mortier de Abt ondervragen in de abdij van Dendermonde .
De abt zend hem wandelen . Hij moest daar echter niet de abt ondervraagd hebben, maar wel Theoloog Sanders van de Abdij van Dendermonde .
Wij lezen immers op blz. 165 DLG dat onderzoeksrechter Van Ginderachter, Procureur Schramme en Theoloog Sanders van de abdij van Dendermonde voor heel wat klanten zorgden door hun sociale activiteiten voor Advokaat De Vos = de man aan het sterfbed van Arsène Goedertier ...
Ik denk dat Burgem. Duch. op het einde van zijn leven heeft geprobeerd om die restitutie van de RR alsnog openbaar te maken . Jammer dat er door overdreven speurijver méér dan een jaar verliep .....
De man voor wie Lefèvre bemiddelde was Bruggelin, staatsambtenaar, inspecteur van de apotheken . Duchâteau overleed te Brugge ....

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Heeroom

Gepost op 23-4-2002 om 21:19 Edit Post Reply With Quote
Mijn waarde Vilain,
het verband wordt mij klaar. In het pand waarin Goedertier overleed is nu een apotheek gevestigd. Dus die Bruggeling is daar, als inspecteur, regelmatig aan huis geweest en heeft misschien......
Overigens een abt drinkt altijd thee voor hij gaat wandelen.

Heeroom
Piscem natare doces.

[Veranderd op 23-4-2002 door Heeroom]

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Powered by kwebbel.net & XMB v1.5 Beta :: Blue Moon
© 2001 xmbforum.com

Behandeld in 0.0371649 seconden, 19 queries