'); Boomer.focus(); for (H=1; H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W e d e r w o o r d

Bijdrage 21

Op 10.09.2001 om 04.06 uur door A.G.

Beste Arsène,
Als DUA en ANS naar Antonius van Padua verwijzen, heeft dat dan iets te maken met de gelijknamige kapel in de Louis Van Houttestraat in Gentbrugge?
Met vriendelijke groeten
A.G.

Beste A.
Nee. Het heeft te maken met het mooiste gebouw op de St Antoniuskaai te Gent.


Bijdrage 22

Op 08.09.2001 om 11.57 uur door K.V.R.

Is de oorspronkelijke (of zelfs huidige) bergplaats gekozen in functie van een mogelijk decennialang verblijf, met andere woorden, hoe kunnen we weten of het doek nog wel een doek is en geen verrot geval. Is het verloren zijn ooit een opzet geweest, met andere woorden, was het verdwijnen misschien het doel van de hele diefstal?

Beste K.
De RR zijn geschilderd op een eikenhouten paneel en niet op doek. Het is nooit de bedoeling geweest dat het paneel lang op deze plek zou vertoeven, maar ik heb alle voorzorgen genomen om het schilderij in de meest optimale omstandigheden ( in de mate van het mogelijke) te bewaren.


Bijdrage 23

Op 31.08.2001 om 10.23 uur door E.D.

Arsène
Als je dan toch zo zeker bent van je stuk, waarom nog langer wachten met je onthulling?

Beste E.
Door familiale omstandigheden kan ik niet vroeger dan in de loop van 2002 bepaalde elementen openbaar maken.


Bijdrage 24

Op 30.08.2001 om 05.43 uur door T.V.L.

Beste mysterieus,
Als leek, zonder veel meer kennis dan wat af en toe in de krant verschijnt, stel ik me toch vragen over het gevraagde bedrag: 2 panelen worden gestolen door 2 of meer personen, in opdracht van een groep, 1 wordt teruggegeven, blijkbaar werd ook nog een groep gechanteerd en dan vragen ze ....1 miljoen...tsja, dit vind ik zelfs voor die tijd een klein bedrag voor een hele hoop mensen...

Beste T.
Uw analyse is correct.
Het ging niet om afpersing in de ware zin van het woord, maar om een schadeloosstelling waarop de belanghebbenden voordien vruchteloos hebben verzocht.Een graf op het Campo Santo


Bijdrage 25

Op 30.08.2001 om 02.28 uur door J.V.

Een aantal weken terug had De Morgen een exclusieve bijdrage over het wedervaren van dhr. Mortier in het hele dossier: zijn pistes, zijn stellingen. Zag ook hij dingen over het hoofd? Had hij wel volledige info - die u wel beweert te hebben. Kon hij dan wel juist onderzoek afleveren?

Beste J.
Dhr. Mortier is wel degelijk een nauwgezet en gedreven speurder, dat bewijst trouwens het toonaangevend werk "Het dossier Lam Gods". Alle mogelijke pistes zijn zo goed als mogelijk uitgediept, doch blijkbaar is het belangrijkste spoor, door gebrek aan cruciale informatie of bewijs, niet volledig gevolgd. Wij zijn er echter van overtuigd dat ook hij weet heeft van de juiste omstandigheden en de achtergrond van de hele zaak. Alle hiervoor vermelde initialen zullen hem dan ook bekend zijn. Het enige wat hem ontbreekt is de "sleutel" tot de bergplaats.


Bijdrage 26

Op 14.09.2001 om 14.15 uur door J.A.

Beste,
Ik geraak stilaan gefrustreerd. In de intro-pagina van je website beloof je alle vragen te zullen beantwoorden. Ik heb er al minstens 10 gesteld waar geen enkel antwoord op kwam. Nochtans neemt het aantal bezoekers van de site exponentiëel af. Dacht je ook niet dat de "sleutel" een "veredelde" X bevat?

Nu mag je deze info ook als waardeloos (of interessant...want dat doe je systematisch denk ik) achterhouden in je analyse en zeker in de website. Maar als je dat ook nu nog eens doet kap ik ermee. Ik wens dus een (zelfs ontwijkend) antwoord op ALLE vragen gesteld door J_Ans. Als je de antwoorden niet wil posten op de site, stel ik mij tevreden met een e-mail antwoord. Maar ik wil niet verder met me laten sollen.
Als je volhardt in je manier van werken om het spel niet correct te spelen, zal ik dat ook melden op het internet en aan de media die de aandacht op je gevestigd hebben. Beschouw dit dus maar als een ultimatum. Eventueel zet ik een site op die het brede publiek (en vooral de andere amateur-speurders) waarschuwt tegen je gedrag: Nl. dat je helemaal niet op alle vragen antwoordt en meer geinteresseerd bent in de analyse van de vragen (is ook soort spoorzoeken).

Beste J.
Bijdrage 6 is een antwoord op uw vraag. Wanneer u meer zoekt achter "een opsomming van rare woorden en getallen: Jean, oiseau, Nina, enz..." kan ik het ook niet helpen. Het staat in ieder geval niet in verband met de bergplaats, waar u op alludeert. Ik heb in mijn briefwisseling geen raadseltjes opgegeven voor toekomstige generaties maar wel een niet mis te verstane aanwijzing.

  1. Het is niet onze bedoeling om een discussie aan te gaan met onze bezoekers.
  2. Er bereiken ons dagelijks gemiddeld een tiental vragen, u begrijpt dat we een keuze moeten maken in de vragen.
  3. Vragen met betrekking tot de bergplaats worden voorlopig zoveel mogelijk ontweken.

Ter tegemoetkoming van onze bezoekers zet ik een gemodereerd forum op. Ikzelf zal enkel op de site publiceren en dus niet op dit forum.


Bijdrage 27

Op 16.09.2001 om 07.34 uur door W.N.

Dag Arsène,
In enkele van de vorige wederwoorden geef je verwijzingen of toon je fotos die op het eerste zicht geen direkt verband hebben met de zaak vd RR. Je kennende zit er waarschijnlijk toch iets meer achter.
Wat heeft bv het "mooiste gebouw op de St-Antoniuskaai (de Vincentiuskapel) en de foto vh graf op Campo Santo te St Amandsberg te maken met de verdwijning van de RR ?
met de beste groeten,
W.N.

PS
Proficiat met de site, ik vind de manier waarop je je stelling ontwikkeld niet alleen zeer origineel, maar ook zeer boeiend. Het feit dat we nog een tijdje geduld moeten oefenen vooraleer de "ontknoping" plaatsvindt, respekteer ik volledig. Ik vind het dan ook niet erg als je het te vroeg vind om op bepaalde vragen een antwoord te geven...en in ieder geval komen we regelmatig bij je langs voor de nieuwste ontwikkelingen.

Beste W.
Inderdaad, alles wat op deze site verschijnt heeft betrekking op de zaak die ons interesseert ...
Met het mooiste gebouw bedoelen we niet de Vincentiuskapel als zodanig. Maar het maakt er wel deel van uit.


Bijdrage 28

Op 14.09.2001 om 08.02 uur door K.

In bijdrage 25 zet u het woord "sleutel" tussen aanhalingstekens; is dat ook een verwijzing naar iets (bijvoorbeeld naar een van de gevonden sleutels) ?

Beste K.
Als ik één ding geleerd heb bij het maken van deze site is het toch wel dat ... ik enorm voorzichtig moet zijn met het kiezen van woorden, komma's, punten of uitdrukkingen.
Ik merk aan de reacties dat elke zin, naargelang de lezer, anders wordt geinterpreteerd.

"sleutel" = oplossing


Bijdrage 29

Op 14.09.2001 om 08.02 uur door K.V.

Geachte Arsène,
U kent dus de bergplaats van de RR.
Heeft u deze ook geopend en het paneel gezien?
K.V.

Beste K.
Ik ken inderdaad de bergplaats van de RR.
Om het paneel te zien zou de bergplaats moeten opengemaakt worden, wat ik niet kan - inderdaad - zonder de openbare aandacht te trekken.


Bijdrage 30

Op 14.09.2001 om 05.53 uur door A.D.

Beste Arsène,
"Een geheim is uw slaaf, wanneer ge het bewaart, uw meester wanneer ge het openbaar maakt." (Vauvenargues)

"Het ongeluk dat men geduldig draagt omdat men het als onvermijdelijk beschouwt, wordt onverdraaglijk zodra men het idee opvat zich ervan te verlossen." (Alexis de Tocqueville)

Zou het mogelijk zijn dat nog iemand anders buiten uzelf ook nog WEET waar de RR opgesloten zijn ?
Of sluit u dit volledig uit ?

Beste A.
Ik sluit niets uit. 

 

 

Onthaal

 

Chat

Links

Forum

Brieven
Originelen
Vertalingen

Onthulling

Wederwoord

01 | 02 | 03 | 04 | 05 |

06 | 07 | 08 | 09 | 10 |